Là một game xây dựng tp theo phía không gian, Oxygen Not Included yêu cầu fan chơi thống trị một nhóm fan đang nỗ lực sống sót sinh sống một vị trí không khẳng định dưới lòng đất. Nhóm người này đã phải triển khai nhiều nhiệm vụ khác nhau, tự đào đến sản xuất ôxi chỉ để tiếp tục sống sót cho tới một ngày khác cùng hy vọng rất có thể xuất hiện nay trên bề mặt hành tinh.

Bạn đang xem: Oxygen not included space out + việt hóa

Người nghịch Oxygen Not Included cần điều khiển và tinh chỉnh một team người tồn tại dưới lòng đất

Trò nghịch cơ phiên bản có một số trong những cây nghiên cứu, các tính năng kết nối và nhiều một số loại công trình. Với rất nhiều nội dung nâng cao như lọc nước ô nhiễm, ánh sáng quá nóng, lọc carbon dioxide,... Fan chơi mới có thể dễ dàng bị choáng ngợp. Trong nội dung bài viết này, hãy cùng mày mò những mẹo để sinh tồn trong môi trường xung quanh khắc nghiệt của Oxygen Not Included.

Những việc đầu tiên cần có tác dụng trong Oxygen Not Included

Tất khắp cơ thể chơi bắt đầu bằng vấn đề được di chuyển vào sâu bên phía trong một tiểu thế giới lớn. Mọi bạn sẽ nhận thấy các tùy chọn bề mặt phủ, dữ liệu vật tư và rất nhiều thứ có thể tương tác. Mặc dù nhiên, đừng để ý đến bất kỳ điều gì trong những đó. Nuốm vào đó, hãy xác xác định trí vùng nước sớm nhất và bắt đầu đào về phía đó.


Khi tiếp cận nguồn nước, hãy cấu hình thiết lập một máy bơm nước nhằm hưởng lợi từ nó. Nước được xem là một giữa những tài nguyên đặc trưng nhất của trò đùa và gamer cần ban đầu thu thập càng cấp tốc càng tốt.

Mặc cho dù những việc cần dùng nước sẽ tăng lên khi cách tân và phát triển trong trò chơi, nhưng bạn chơi mới bước đầu chủ yếu thực hiện nước để nuôi trồng cây cỏ và kết thúc nghiên cứu giúp nâng cao.

Ngay sau khoản thời gian tiếp cận với mối cung cấp nước, hãy ban đầu xây dựng khu vực nhà vệ sinh. Những nhân vật đề nghị một vị trí để giải tỏa cùng nếu tín đồ chơi không tạo nên một nơi để triển khai điều đó trong vài ba ngày đầu tiên, thì rất rất có thể họ sẽ tự có tác dụng ướt mình.


Điều này có thể khiến cả nhóm bị nhiều vi khuẩn xâm nhập, hạ thân nhiệt và lãng phí thời hạn dọn dẹp. Bởi vì vậy, chỉ việc chuẩn bị một khu vực phòng lau chùi trước tiên. Trường hợp muốn di chuyển nó sau này thì hoàn toàn có thể phá hủy những tòa đơn vị và tạo lại ở một vị trí mới.

Chú ý cho tới vấn đề vệ sinh trong trò chơi

Vệ sinh thực thụ là vấn đề đặc biệt trong trò đùa này. Nếu khoanh vùng này phát triển rất nhiều vi khuẩn, nó rất có thể khiến các nhân thứ mắc nhiều bệnh như mộc nhĩ slimelung hoặc ngộ độc thực phẩm, kèm theo với các loại vi khuẩn khác nhau.

Để ngăn chặn điều này, tín đồ chơi buộc phải đặt những nhà thuốc khắp hầu hết nơi. Trong trường hợp lý tưởng nhất, số đông nhà thuốc này nên đặt ngay trước gần như trung trọng điểm mầm bệnh dịch lớn như phòng vệ sinh, bến bãi chứa nước ô nhiễm, quần thể vực chuẩn bị thực phẩm.

Đặc biệt để ý là quần buôn bản sinh vật váy đầm lầy, khoanh vùng này đựng đầy chất nhờn và tảo, trở thành giữa những nơi mất dọn dẹp và sắp xếp nhất. Nhưng đặc trưng hơn, nó chứa mầm bệnh slimelung có tác dụng lây lan truyền cao, nhanh chóng lây lan qua nhiều quanh vùng và làm giảm năng suất.


Luôn bình an khi desgin gần quần xã sinh vật đầm lầy và bảo đảm an toàn thực hiện một số trong những biện pháp lau chùi và vệ sinh đối với ngẫu nhiên nhân đồ dùng nào rất có thể tiếp cận nó. Hãy xây dựng một số trong những tòa công ty y tế bên cạnh đó và áp dụng chốt gió thủ công. Rất tốt người chơi buộc phải tránh hoàn toàn biome này cho tới khi phân phát hiện những lối ra.

Quản lý và siêng biệt hóa những nhân vật

Nếu nhân đồ gia dụng (được điện thoại tư vấn là Duplicant) trường đoản cú nhốt bản thân trong một quần thể vực nhỏ dại không gồm không khí, chúng sẽ không dịch rời hoặc từ đào nhằm tìm đường ra phía bên ngoài trừ lúc được fan chơi yêu cầu rõ ràng. Theo đúng nghĩa đen, các nhân vật đã đứng đó, không còn oxi với chết.

Vì vậy, hãy theo dõi họ trong khi không ngừng mở rộng cơ sở cùng đừng ngại đưa hầu như Duplicant không giống vào nhằm hỗ trợ. Trò chơi cũng trở nên cung cấp thông tin nếu một Duplicant bị mắc kẹt hoặc bước đầu nghẹt thở.


Một điều khác mà người chơi cần xem xét về những Duplicant là chúng có thể được chăm biệt hóa. Khi các khu vực ban đầu mở rộng với danh sách trách nhiệm dần các hơn, rất nhiều thứ đã chạy trơn tru tru hơn không hề ít nếu fan chơi có thể chỉ định các nhiệm vụ cụ thể cho từng Duplicant.

Nếu chần chờ nên giao việc như vậy nào, hãy điều nhắm đến phía trên cùng bên bắt buộc của màn hình và nhấp vào Priorities. Công cụ nhỏ tiện lợi này sẽ có thể chấp nhận được người chơi ra lệnh ưu tiên những công việc nào cơ mà Duplicant cần tiến hành trước, điều khiển và tinh chỉnh nhân vật để xong nhiệm vụ yêu dấu của họ. Nếu khu vực ở trạng thái ổn định, tín đồ chơi sẽ nên ưu tiên các nhiệm vụ dựa trên sở trường hoặc bộ tài năng của Duplicant để shop năng suất.


Quản lý và chuyên biệt hóa các phòng

Người chơi nên xây dựng chỗ ăn, ngủ, tắm,... Cho các Duplicant, và tránh việc dồn tất cả vào cùng một phòng. Núm vào đó, thử tạo những phòng lẻ tẻ cho các mục đích không giống nhau vì từng phòng đáp ứng nhu cầu các tiêu chí nhất định sẽ nhận thấy bonus. Một trong những bonus này còn có thể bao gồm tăng sự trở nên tân tiến của cây trồng, nâng cao tinh thần hoặc tăng tài năng phục hồi vì căng thẳng.

Ngoài ra, hãy chắc chắn rằng sử dụng những thùng lưu trữ. Ngẫu nhiên vật liệu làm sao còn còn sót lại trên mặt đất mọi được phân nhiều loại là miếng vỡ và điều này có thể làm giảm ngay trị trang trí của ngẫu nhiên căn chống nào.

Các thùng giữ trữ để giúp giảm thiểu triệu chứng này với mỗi thùng đông đảo được cá thể hóa để có thể chấp nhận được hoặc không cho phép một số loại vật tư nhất định. Bằng phương pháp này, trò chơi thủ rất có thể chỉ định những thùng cho một vài vật liệu nhất mực như tảo hoặc cát.


Mọi fan cũng yêu cầu dành chút thời gian đặt các thùng tàng trữ gần máy móc đã sử dụng vật liệu được cất bên trong. Ví dụ, nếu bao gồm một xí nghiệp điện chứa đầy sản phẩm phát điện chạy bởi than, hãy để một thùng than ở bên gần đó để vấn đề tiếp tế đến máy vạc điện hoàn toàn có thể được triển khai nhanh chóng.

*

*

*

简体中文 (Hán giản thể)繁體中文 (Hán phồn thể)日本語 (Nhật)한국어 (Hàn Quốc)ไทย (Thái)Български (Bungari)Čeština (Séc)Dansk (Đan Mạch)Deutsch (Đức)English (Anh)Español - España (Tây Ban Nha - TBN)Español - Latinoamérica (Tây Ban Nha đến Mỹ Latin)Ελληνικά (Hy Lạp)Français (Pháp)Italiano (Ý)Magyar (Hungary)Nederlands (Hà Lan)Norsk (Na Uy)Polski (Ba Lan)Português (Tiếng người yêu Đào Nha - BĐN)Português - Brasil (Bồ Đào Nha - Brazil)Română (Rumani)Русский (Nga)Suomi (Phần Lan)Svenska (Thụy Điển)Türkçe (Thổ Nhĩ Kỳ)Українська (Ukrainia)Báo cáo lỗi dịch thuật
*

Vật phẩm này bị xóa bởi đã vi phạm hướng dẫn cộng đồng & nội dung Steam. Chúng ta là fan duy nhất rất có thể nhìn thấy công trình này. Nếu khách hàng tin rằng đồ phẩm của bản thân bị xóa nhầm thì xin vui lòng contact đội cung ứng Steam.
Vật phẩm này không tương mê thích với Oxygen Not Included. Hãy xem trang giải đáp để biết lý do tại sao thành tích này có thể không sử dụng được trong Oxygen Not Included.
*

An early-game guide for Oxygen Not Included, updated and ready for the official ONI launch!Following this guide will teach you the ideas và strategies needed khổng lồ survive your first 50 lớn 100 in-game cycles on Terra, the most newbie-friendly asteroid type. I"ve made sure to include a few pointers for the other map types, but my goal across my guide series is khổng lồ help newer players to learn the bộ vi xử lý core mechanics of the game, something Terra is designed well for.
First things first, don"t be afraid to lớn just dive into the game và try things out for a couple of games first. There"s a lot khổng lồ take in, and a lot of the game"s appeal is in exploration và discovery - both in terms of trò chơi mechanics and your Dupes" world. "Dupe" is shorthand for "Duplicant," the race of your adorable little crew members in this game.
*
For those who would wish lớn follow along with this guide directly, this run is based upon the worldgen seed Terra - 2500. You should be able to lớn follow the general principles of this guide for any Terra-based map. Terra is the most newbie-friendly maps available; master Terra & you"ll be in a good spot to lớn tackle the new challenges offered by the other maps types.
If you want to enable a borderless windowed mode while playing, you won"t find an option for it within the game. (Thanks, Unity Engine.) That said, there is a way to lớn enable it:
*

For those who are interested in playing in the same trò chơi world as myself, here"s how you can set everything up. If you"d rather play your own seed, please feel không tính tiền to vì so - you can safely skip lớn the next section.Step 1 - my guides are designed for Survival
mode. Don"t worry, "standard" Survival isn"t too crazy & is still pretty approachable. Cảnh báo that while the screenshot says "Quality of Life tăng cấp Mark III", this was taken during the release/launch beta - that"s what the "LU" of "LU-355385" stands for. (To be precise, about five days pre-launch.)
*
Step 2 - select the mặc định Asteroid type - Terra
. Afterward, select Customize toward the bottom-right.
*
Note that I have entered 2500
for the "Worldgen Seed." This is the only setting I"ve changed here - I will not be using Sandbox mode for this guide. After that, you can start the game.
If you"re not going to listen to lớn my "pick Terra" advice, you can look up the differences among the asteroid types on the ONI wiki here. In general, they become progressively more difficult for new players the further down the danh sách you go.Also, when generating a non-Terra world, there are all sorts of random modifiers that will appear for every asteroid type but Terra that make for great replayability once you"ve learned the game.
Now that we"ve selected our world"s properties và set it building, we should shortly be greeted with the following screen:
*
(Available Dupes will vary.)Every game, no matter which asteroid type, you will get to pick three initial Duplicants for your playthrough. More will be offered as you play, but there are a few chất lượng opportunities we can use now that won"t be available later: You may infinitely reroll the offered Duplicants. As part of the reroll, you can "filter" for certain types of Duplicants.An interesting property of the Dupe offerings: Dupes with one interest start with a bonus of +7 khổng lồ the corresponding skill. Dupes with two interests instead get a bonus of +3 to lớn two skills. Three-interest Dupes get a bonus of +1 khổng lồ three skills instead.So, about that whole "filtering" thing:
*
My advice for new players is as follows - while you can"t directly pick perfect Dupes, aim for the following approximate specs: Research
Aim for 1-2 interest versions. High Research is powerful. The best "second interests" are Suit Wearing & Supplying for this type. Digging Aim for 2-3 interest versions - make sure the Dupe also has the Building interest. An ideal third interest would be Operating, but that only matters much later. Alternatively, Supplying & Suit Wearing are both very useful for exploring in dangerous areas. Supply Aim for 2 interest versions, though any count is probably fine. Since we"re just starting, we could use either Farming or Cooking interests as a stop-gap until we get a dedicated Dupe for that. Suit Wearing would be a better long-term interest selection, if you want lớn optimize that way instead. Alternatively, Operating will facilitate building certain advanced structures later. There are a few traits I recommend and a few I strongly advise against: Recommended Diver"s Lungs - probably the best bonus in the game, these Dupes consume less Oxygen than others! Germ Resistant - fantastic for your Digger/Builder dupes, these Dupes are less prone khổng lồ disease than others. Some Traits provide bonus points to certain attributes - if it lines up with the Dupe"s interests, that"s a great thing! Not recommended Allergies, Flatulence, Narcolepsy - all are prone khổng lồ interrupting Dupes going about their work, though for different reasons in each case. Mouth Breather, Bottomless Stomach - both cause Dupes to lớn consume more resources than normal, putting unnecessary strain on your base early on. Anemic, Noodle Arms - the first dramatically slows down Dupes, while the second dramatically lowers their carrying capacity; both are bad effects when you"re starting a new game. Don"t worry too much about getting the big recommended Traits, but definitely avoid the "not recommended" ones. You probably don"t want khổng lồ be rerolling Dupes forever.For my playthrough, I settled on the following three:
*
I decided to lớn go chase the two-interest Researcher version và got it. I managed to land a "near-perfect" full bộ with Ruby, so I"m very willing khổng lồ take the Loud Sleeper negative. I"ll just have to be careful with sleeping arrangements. I went for a more long-term build with Ren, partly because I love Diver"s Lungs. It"ll be interesting having khổng lồ handle two separate Loud Sleepers, though.Now, getting these guys took quite a few rerolls; I may be a bit of a perfectionist. Don"t feel lượt thích you have to lớn find perfect matches for these, & be willing to accept a less ideal phối of Dupes - it won"t make or break the trò chơi for you.
Welcome lớn your new trang chủ - a very small base with a Printing Pod along with some initial food & oxygen. There"s plenty of space lớn dig out & plenty of useful resources khổng lồ exploit, so let"s get to lớn it!If you are trying lớn play the same world & don"t see the same layout for your starting area, either the world generation has changed... Again... Or you may not have entered the seed correctly.A few notes lớn start: The game starts you out with 16000 kcal of food. Each Dupe will eat 1000 kcal a cycle (in-game day), so we"ve got food for less than 6 cycles. There"s some initial Oxygen here and some nearby Oxylite that will produce more for a very limited time. It tends to lớn also last around 6 cycles. While most buildings are locked behind researchable technologies, you"ll be able lớn build quite a few things as soon as you have the needed resources.Rather than give an absolute step-by-step breakdown on aspects of your colony aside from Dupe management, I"ll assume you"re a competent gamer & can bởi some basic mining & exploration. I"m sure you can figure out the basic controls & a few other things. There are also a few useful in-game tooltips that might prove helpful for you.The key to lớn understanding ONI is to recognize that it"s a game about resource management and managing overall priorities. Nearly every solution introduces a new problem of sorts; the fun of ONI is learning to lớn juggle these problems & using them khổng lồ solve each other. In the following sections, this guide will outline strategies khổng lồ tackle the most pressing problems và facilitate reaching the mid-game.
As we picked our starting Dupes for specific reasons, it"s wise to go ahead & start specializing them right out of the gate. If you select the Priorities menu at the top-right, you should be greeted by this window:
*
If you"ve ever played Rimworld, the priority system here is actually very similar. Rather than use numbers, ONI represents priority levels with arrows. That"s basically it. Each tier of arrow adds +10 to a Dupe"s priority calculations for various tasks.Ruby has "very high" digging & building priority - that"s an initial 50 priority khổng lồ those tasks, plus the number you see for each work order on this screen. In comparison, the other two have "very low" priority here - a mere base 10 priority. They"d much rather help supply materials needed for Ruby"s work (50 priority for Ren, 30 for Turner) than bởi the building work themselves.Since I picked Turner for those sweet Research skills, Researching is priority #1. Researching always requires Power, though, so I lượt thích to give my researchers Operating as their second priority. As soon as we place our first Research Station và start assigning tasks there, Turner will stick lớn it lượt thích glue, only stopping for breaks và for battery recharges.Since Turner will be busily researching, Ren"s set to help Turner out constantly with material supply for building projects. He"ll also make sure Turner"s research materials are always available, keeping things moving smoothly.Since I want only Turner to bởi vì research, I"ve blocked the other two - and any additional Dupes - from being allowed khổng lồ research. Research tasks run for a long time, & Dupes are too polite to lớn bump others from tasks, even when far more qualified - this makes sure that it"s reserved for him.As you gain more Dupes, think about their specialities & how they can help expedite the work of others. That said, some should specialize in chất lượng roles like Turner, expediting the growth of your colony as a whole instead. (You"ll only need one Cook và one Farmer for much of the game, for example.)
Each Dupe"s personal priorities are combined with each work order"s priorities - kiểm tra out the following image in comparison:
*
In this image, building the ladder has priority 6, meaning that if possible, Dupes will ignore any 5-or-less priority task of similar type in favor of building it. I"m prioritizing a dig on the right-hand side, partly lớn get lớn the pool of Water over there, but also partly because it works well with some of my personal base-building strategies.Here"s an interesting image from later in that may also help:We"ll talk more about the downtime stuff later, but note how the combination of personal & errand priorities determine the order in which Turner will carry out tasks. Turner would rather fulfill the priority-5 construction task than the priority-6 build task due lớn his personal priority settings.
Your first urgent deadline for the base is to lớn set up basic bathroom facilities. Once a cycle, our Dupes need themselves a good ol" fashioned bio break. As a result, you"ve got until the kết thúc of the cycle
(in-game day, which is 600 seconds in real-time) to lớn prepare for this before they leave wonderful little germy Polluted Water messes all over the floor.As you may imagine, Dupes are not exactly fond of mopping up "accidents"... Though they will actually bother if directly instructed to bởi so. There"s another issue to lớn consider - with biological waste comes germs, và you don"t want those to spread freely!As such, our approach is two-fold: Find và tap an initial water source. Fortunately, we have a few large nearby pools of water. (A benefit of Terra) Establish an isolated "latrine" area.What you want khổng lồ construct will look something like the following:
*
Note that the only way into the rest of the base is through the Wash Basins. That way, a Dupe will be forced lớn wash their hands after utilizing the restroom, preventing the germs from escaping into the rest of the base. The Wash Basin has been set lớn require hand-washing only for Dupes exiting the room, not entering it. As your base grows, make sure to lớn avoid any chance of a Dupe being unable khổng lồ wash their hands when they leave the area due to lớn Wash Basin unavailability caused by another Dupe! Also, make sure there"s one Wash Basin for every Outhouse - Dupes don"t bởi vì queuing.Of course, to lớn get that Wash Basin up & running requires water - accordingly, your first task is to build a Pitcher Pump on an existing reservoir of fresh Water for use by the Wash Basin. I built one in the pool of water just to lớn the left of the image above.While there"s technically no need to lớn build a door on the room lượt thích I have above, it comes with a big benefit:
*
More Morale means happier Dupes, và the more responsibilities they"ll be comfortable having within the base. Don"t worry about the door until you have at least the sink và outhouse in place, though - all three parts are required for the bonus, and preventing "accidents" is more important than a little Morale bonus at this point.
As you dig tiles out, you"ll occasionally find miễn phí supplies of food. When you vì so, I advise making sure you can store it in that initial Ration Box:
*
Your Supply-focused Dupe will happily store it away for you quite quickly, making sure that only your Dupes can get khổng lồ it.
Now"s probably a good time to talk about a few details of my personal design patterns. You"ll cảnh báo that I"m establishing a vertical corridor 6 tiles wide near to the Printing Pod"s area - the huge open space with the ladder circled in cyan.It may seem excessive, but that space can be very useful for routing wires, pipes, & valves later on. Since the goal is lớn make this the central tower, this is an ideal place khổng lồ establish our first Oxygen production building once we get there - it"s the best place lớn promote airflow within the base! There"s also a nice structure we can build later - the Fire Pole, that we"ll be able to showroom for quicker Dupe descent. I want to leave space for that, too - it"ll go on the right-hand side of the corridor.About the left-hand side - while not covered within this guide, this provides ample space khổng lồ run Heavi-Watt wiring & Small Transformers through your base once you are well into the mid-game. You"ll want lớn hide them due khổng lồ their hideous Decor score, & allocating this space now will make integrating later-game nguồn systems much easier down the line.To make this really work, I"ll eventually need to lớn either use up or relocate the pool of Water currently located here. We"ll khuyến mãi with this in time.Note that I"m emphasizing the central corridor here. There will be other ones from time lớn time on the other side of rooms, but I"m likely khổng lồ leave these to lớn be only 3 tiles wide. This will help alleviate similar issues on the edges of the base và also promote airflow, especially once we unlock Airflow Tiles down the line. Areas narrower than 3 tiles sometimes have issues letting gasses pass through effectively.But back lớn the earlier image:Note the yellow circle. A small, less important detail I try to implement when possible is to lớn have eight không tính phí tiles for a room lớn the right of the Printing Pod. This has nice benefits with future bathroom designs if you can allot that space, but it"s not too important if you can"t. (The "ninth" tile is for the walls necessary khổng lồ create the room itself.)
One last thing worth mentioning - as you dig and build, you may want to lớn preserve areas like this that you find:(This one"s from a previous playthrough)In this image, we can"t build the Park Sign yet, but we can get a hefty Morale bonus for visiting Dupes if we preserve the area... Và if their normal route takes them through the zone. It"s no major loss if you decide against this, but once you"ve removed the plants, it is very hard lớn restore them & is a permanent decision. There are other ways khổng lồ raise Morale though, so it"s hardly necessary for a standard playthrough.Alternatively, chú ý the wild plants growing here. Plants have reduced growth rates but không tính phí maintenance requirements if you leave them growing wild - it"s basically không lấy phí food if you can leave the plants in place. If you can trap Shine Bugs (the glowing critters) with Bristle Blossom plants, so much the better.For a couple of potential examples on this playthrough"s map...
*
We aren"t yet in a place lớn reach those areas, but one or both might make nice nature sites -especially the đứng đầu one, since there"s a Shine Bug there to help with the wild Bristle Blossom plants.
During the last two in-game "hours" of the cycle (by default), your Dupes will stop working và go take care of their needs. They"ll eat, use our recently established Latrine, & socialize if you"ve got the proper structures built. You can see the schedule for yourself in-game by clicking the appropriate tab to lớn the top-right.While I won"t be doing so yet in this guide, feel không tính phí to change their schedule if you desire! Once the base gets larger, they may need an extra timeslot for downtime in order to lớn return to lớn base và fill their needs. An extra hour of downtime will also increase their Morale, which is a nice plus, too. I advise adding an alternate schedule once you get a fifth Dupe - I like to have rotating sets of 4 dupes for a long time, since that"s 2 pairs of bathroom visits each downtime period.
I"ve also included a look at Turner"s to-do queue in this image, which might look familiar; cảnh báo how downtime outprioritizes nearly every other base task. "Personal Needs" tasks like Eating have a base 200 priority, & even the "Relax" task there has a base of 100 priority during a Dupe"s downtime.
That said, if you took a Dupe with Loud Sleeper or Night Owl, it"s usually a good idea lớn start establishing a second schedule now. Since I have two, here"s what that looks like for my playthrough:
*
It will take the Dupes a little while to fully adapt lớn the new schedule, but they"ll start trying to stick to it right away. Hopefully Ruby and Turner don"t hate me for rescheduling their downtime during the middle of it! That said, one of Turner"s traits is Night Owl - I think he"ll be perfectly fine.Of course, feel không tính phí to pick whatever schedules you prefer. I personally like making three shifts to evenly space out the bathroom breaks; it helps a lot when the Dupe numbers rise.
Now that we"ve established somewhere for Dupes khổng lồ "do their business," it"s time to lớn establish somewhere for Dupes to bởi vì their (actual) business. The vast majority of buildings in ONI either make use of electrical power to function or produce electrical nguồn themselves... But most of the buildings are presently locked! Accordingly, it"s time lớn rectify that issue.
Your initial cài đặt should consist of the following: One Manual Generator One Tiny Battery One Research Station One Oxygen Diffuser The wiring necessary khổng lồ connect the pieces.You"ll need to lớn mine enough Metal Ore khổng lồ make this happen, of course, so dig toward wherever is most convenient for you. If you"re on Terra, that"d be the orangish Copper Ore.For my version of this base, the thiết đặt I established is to lớn the right of the Printing Pod"s room:
*
*
The wires are all hidden behind the buildings & run through the floor, keeping everything looking nice & clean. You can almost always build wires and pipes behind other in-game structures, as they exist on a separate layer. However, you cannot hide them behind unmined resources. The workshop proper is the upper floor, hidden away from the ugly Battery beneath on the lower floor. This is khổng lồ address future Morale concerns - a little bit of extra effort now can pay off later... And we"ll eventually want an actual second floor for workshop use anyway.
Once you"ve established your initial workshop, make the following researches your priority, in order: Basic Farming - this is necessary khổng lồ establish your first farm, for Mealwood. You don"t want to lớn delay this for too long, và you have a little time before your Dupes earn their first Skill point anyway. Nguồn Regulation - this unlocks the standard Battery, which has four times the capacity of your Tiny Battery. You"ll appreciate the extra buffer.A couple of other researches you"ll likely want soon: Meal Preparation (Tier 2, after Basic Farming) Pressure Management (Tier 2) - for the Airflow Tile. Advanced Research (Tier 2) - for Advanced Research
Try not to research things that you don"t see a quick, upcoming use for. On Terra, Water is pretty plentiful and you"ll probably be fine, but that"s a terrible habit khổng lồ have going into other seed types. You"d be shocked how much Water techs Tier 3 và above will cost you. When in doubt, just read ahead a few sections and look for "Required Researches" to get an idea of what you will need in the near future.
Around this time you may notice that your initial Oxylite reserves are mostly gone; you"ll soon need khổng lồ start producing your own Oxygen! Fortunately, we just placed an Oxygen Diffuser as part of our initial workshop. This allows us to start producing our own Oxygen and sustain our base longer than those limited first six cycles - yay!Note how the initial Oxylite supply has already dropped considerably:
*
We"ve already lost one of the initial five tiles, & are close khổng lồ losing two other tiles!Once you start Oxygen production, you"ll want to lớn watch your Algae levels regularly. When they get low, make sure to lớn keep an eye out for new sources that you can mine và place into storage for later!
During Cycle 3, you should be presented with your first Printer Pod offering, lượt thích so:
*
The first thing worth pointing out - there"s no "Shuffle" button this time, but now there"s a "Reject All" button. You either take one of the four options or you reject them all. (You can delay, but these are your two ultimate choices.) The second thing - there are things aside from Dupes we can take. Here, we have the option to lớn take a lot of Coal, which will be pretty useful for generating power toward the over of this guide và into the mid-game.Look over your options wisely & determine the best course of action - và don"t feel bad about rejecting Dupes. Really, you should get used to lớn that - the worst
thing for a new player to vì is take on too many Dupes too early.My thoughts on my options here: Leira does have a Cooking interest, which would be useful early, as well as Diver"s Lungs. That said, the other two interests... I don"t care too much about for her. That said, the only detriment of the extra interests are that she starts out with less Cooking stat, but that"s something that can grow over time. Coal"s not bad, but if you manage your power nguồn system right, you probably won"t be hurting for Coal for a long time. (Unless you"re on a different map type, at least.) We can safely pass this up. Nisbet"s got a great interest combination for a long-range explorer. That said, I don"t need a long-range explorer right now, và the traits don"t full bộ that well. Lindsay"s interests could work well... For the same sort of purpose I took Ren. But I already have Ren, and with a base this early in development, I don"t want duplicates quite yet - especially not for tasks I won"t even need for over 50 cycles.Ideally, I"d rather manage khổng lồ find a Cooking / Decorating combo, but you never know what the Printing Pod will give you. I do need a Cook, and this one comes with one of the most powerful traits... So I"ll be taking Leira.Since Leira"s handling Cooking errands, it also makes sense for her lớn prioritize Farming - that helps her get the materials for her main Cooking job. I"ve mix her priority list for Cooking (High) & Farming (Very High) - this way, she"ll finish a string of Farming tasks instead of cooking meals in between tasks when possible. Once we have a dedicated Farmer, I"ll flip the two priorities.
Either now (if you take a Dupe with your first print) or in Cycle 5 (otherwise), you"ll find yourself with a brand-new skill point for use. Every printed Dupe comes with a single không tính phí skill point.
*
Since Camille"s a dedicated Cook, I naturally gave her a Cooking skill - Grilling, which unlocks new possibilities for cooking. Her interest in that skill gives her a small Morale boost to lớn help cover the new Morale expectation she has from gaining the skill. Gain too many skills for the Morale you can provide your Dupes, và they"ll start getting unhappy & cause major issues for your base. That"s why we"re taking a few early measures to ensure a stress-free environment.The simple version: keep "green" longer than "red," và beware - the only way to lớn shorten "red" is to lớn fully reset the Dupes" skills with the Skill Scrubber.Once a Dupe has at least one Skill, you can assign them a "hat" based on a single learned skill to lớn remind you of their role in the colony. Also, the hats are cute. Wearing xinh tươi hats is fun and a nice little reward, so enjoy it!
In a couple more cycles, I plan khổng lồ assign the others the following skills, all aligned with their main interests: Turner - Advanced Research Ruby - Hard Digging (unlocks ability khổng lồ mine new tile types!) Ren - Improved Carrying I (bonus carrying capacity!)Note that in general, you should kiểm tra if any interesting Skills unlock new abilities for your crew or the base - it"s usually wise khổng lồ prioritize those.
As you continue to lớn play, you may occasionally be offered rare items that are not available normally on your map, such as: Oxyfern Seeds Arbor Tree Seeds Pip Eggs
While this guide won"t be covering those items, you may want khổng lồ strongly consider selecting them when they appear, as there"s no other way lớn obtain them until much, much later in the game.
Something else you"ve likely noticed around this time - that "Calories Available" count at the top-left is likely dropping. Now that we can research basic Farming structures - that"s our first tech to unlock, after all - it"s time to prepare và build our first farm! I"ve decided to lớn place it in the area lớn the left of the Printing Pod, away from the heat-producing research và power buildings:
*
As you can see, I"ve already planted my first two Mealwood seeds; it took long enough lớn clear the area that Basic Farming was done around the same time. It"s not much, but it"s a start. Those are the only seeds I have at present, which is okay và actually fairly normal. We can find more - you just need lớn know where to look. I advise looking for spots like these - cảnh báo the cracks in the tiles - và digging the area out. Those are "Buried Object" markers.
*
*
Not pictured: a few Muckroot were also buried here, which provide a decent one-time food bonus. Despite that, we"ve already found three more Mealwood seeds, và there are plenty more buried objects khổng lồ dig out! It"s also a convenient area khổng lồ be digging out - we"ll be making a special room here shortly.If you"re still having trouble finding Mealwood lớn plant, cảnh báo that Mealwood grows 4 times faster when "domesticated" than a wild plant. As a result, if a Mealwood Plant"s progress is below 70%, it"ll be faster to lớn uproot & replant it than to lớn wait for the first crop. It does mean losing potential Nature Reserves, but I"d only worry about maybe one or two... & even then, it helps khổng lồ have experience in the game first before you really concentrate on making one "happen."
As a cảnh báo on Mealwood, your first farmable plant: Each cultivated Mealwood plant takes 3 cycles to lớn produce a 600 kcal crop. Your Dupes (without Bottomless Stomach) consume 1000 kcal a cycle. Therefore, ideally you should have 5 Mealwood plants per Dupe. We can bring this number down a bit by cooking the resulting Meal Lice using the Microbe Musher, bringing it quite close to lớn 4 plants per Dupe. Add that bad boy lớn your Workshop area. With a good Farming dupe, it is possible to lớn settle for less plants initially; Farmers have a nice bonus Seed chance that will facilitate creating the seeds you are missing over time.
As you discover new plant types later in the game, kiểm tra the plant details và consider employing similar strategies. A little bit of saved food here & there can really showroom up! Dusk Caps (for Mushrooms) love Carbon Dioxide atmospheres, which isn"t usually hard lớn facilitate. Wild Pincha Pepperplants will produce a remarkable amount of Peppernuts for free if you leave them intact. The big one, later in the trò chơi - Sleet Wheat is extremely costly to domesticate but grows in abundance in the (distant) wild. You can stockpile large amounts of it for practically free!
When your Dupes woke up for the cycle, you might have noticed that they"re complaining a little bit, almost like their backs are sore. Well, wouldn"t yours be if you didn"t have a nice, comfy bed to sleep in? Without a bed or cot khổng lồ sleep in, this is actually part of the game! Also part of the game - they don"t lượt thích to sleep in light. Who knew?
As a result, I"ve repurposed that area above the farm into the base"s first Barracks room. This does come with benefits:
*
Sleeping in a Barracks adds another point of Morale! But what is Morale useful for, you ask? We"ll talk about that shortly.
In the meantime, since I have two "Loud Sleeper" Dupes in the base, I should talk about about that negative Trait. For starters:
*
Note the range of snoring around Ren in this picture. Wherever he sleeps, he"ll wake up anyone within that range. As a result, I"m placing Ren at the front of the Barracks & Leira (on the same shift) on the far side of the room, far enough that she won"t be disturbed. If I place another bed to the left, that"ll be out of range of Ruby"s snoring on her downtime shift.In fact, Leira could safely sleep at the same time as Ruby with this arrangement - only the bottom-left tile of Cots matters. For comparison:
*
The Loud Sleeping trait is annoying, but it can be handled with a little planning.
Now that we have our first farm ready, let"s make sure we"re ready to start processing our crops by adding a Microbe Musher to the workshop area.
*
I"ve also had enough time lớn research power Regulation, so I"ve already upgraded to the Jumbo Battery, which has four times the capacity of the smaller version. This will reduce the number of breaks needed to recharge it, giving us more uptime on the jobs that matter.
Now that we"re able khổng lồ cook, it"s wise lớn access the Consumables menu và disallow eating of Meal Lice, và possibly a few other "raw" food goods you expect khổng lồ cook in the near future. After your first harvest of Meal Lice, whatever the source, I also advise setting your Ration Box to lớn accept them into storage, especially
if the plants are accessible by Hatches. Hatches may eat your produce if you give them the chance, though they"re usually happy with debris if you haven"t swept it up.
The Microbe Musher allows you to địa chỉ cửa hàng +500 kcal for every two Meal Lice harvests you get, allowing you to lớn extend your initial food supply nicely. In the case your food stores become dire, you can make Mush Bars as a stop-gap. Liceloaf has a heavily-reduced mass for easier storage & refreshes the freshness timer of Meal Lice completely.
It consumes precious Water. It may not seem precious now, but it becomes a major issue in the mid-game. Definitely watch out for this on non-Terra maps! Once you have enough plants in your farm & have a cook with the Grilling skill, consider converting to the Electric Grill and Pickled Meal, which doesn"t consume Water và decays much slower.
Applying all of the strategies above has given us a decently sustainable base lớn build upon - all of the fundamentals for each Dupe are taken care of, giving us plenty of flexibility khổng lồ move forward & tech up our base. Basic Sanitation is up and running, blocking the spread of Food Poisoning in our base. We have a basic workshop for performing Research & producing Oxygen lớn sustain our Dupes. The Mealwood farm will provide an initial food source for our Dupes. We still need to grow it with more seeds, but we"ll be finding more as we continue khổng lồ dig anyway. We"ve added a few rooms khổng lồ help manage Morale & Stress, allowing our Dupes khổng lồ safely learn their first Skills.Just from these basic principles, a base can easily run around 50 or so cycles with little change as long as you keep mining the resources you need. (The only issues would be Algae và Carbon Dioxide; handling the latter marks the transition to lớn the mid-game.) That being said, you didn"t buy this game to just watch it for 50 cycles; we want lớn grow the colony & tech up the base, right? Let"s now look at a few ways to enhance the base to lớn prepare for the mid-game, more Dupe skills, & improve our efficiency! While we"d definitely need khổng lồ mine extra Algae khổng lồ make it that far and plant a few more seeds, our base won"t die from other concerns at this point.
Have you noticed that interesting blob of orange to lớn the upper-left of our base? That"s one of several sites in the game that provide certain resources renewably, free of charge. Well, almost không lấy phí of charge...
*
The problem is that this Geyser likes to lớn run hot
- far hotter than we"re currently equipped to lớn handle. For now, make sure to leave this alone và sealed off - when it"s overpressurized, it"ll stop generating resources, which also means not generating heat. We"ll return to lớn this beauty in the mid-game.There"s also a Cool Steam Vent down at the bottom-left on the edge of our current vision - that generates lots of heat as well, và won"t be stopping quite as early as the Natural Gas Geyser. We"re fine for now, but kiểm tra the area every 10 cycles or so & watch the area"s heat rise!
Now that our base isn"t in major danger of anything for the moment, it"s a good time lớn take on a few building projects. Before we reach the mid-game, there are three main goals we need to lớn tackle: Morale improvement - while we can cover our first Skill with little issue and possibly a second, we don"t have much room yet lớn take on any extras afterward. Power nguồn - while we can run on Dupe power for a while, we"ll soon have a few things that will motivate having a constant power supply for the base. This will also help miễn phí up a few Dupes to take on other tasks. Plumbing - you"ll soon lưu ý that a significant amount of time goes into maintaining the Latrine area. We can significantly reduce the workload there with plumbing... Và get some extra Morale for our Dupes for the trouble!To accomplish this, there are quite a few techs we"ll want lớn research: Morale improvement Meal Preparation Employment (optional) Plumbing Sanitation (Tier 3) Distillation (Tier 3) Improved Plumbing (Tier 3) nguồn Sound Amplifiers (Tier 3) Advanced power nguồn Regulation (Tier 3) Brute-Force Refinement (Tier 2) Decontamination (Tier 3) Improved Ventilation (Tier 3) Advanced Automation (Tier 4) As you might guess from the ordering and kích cỡ of the tech requirement listings, we"ll be tackling these in order of lowest tech requirements lớn highest. As it turns out, the build complexity also goes up with each project, so we"ll move from simpler lớn more complex builds as we proceed.
If you look through the danh mục of room types in the Room Overlay, you might notice that a few rooms offer powerful Morale bonuses. Our current goal will be to gain one of these bonuses through building a Mess Hall.Let"s revisit an image from earlier - examine the yellow circle below.The plan is to lớn convert our Printing Pod area into our first Mess Hall. If we make the room 16 tiles wide - preferably, 8 tiles to the right of the Printing Pod & 4 to the left (or vice-versa) - we can also prepare it for eventual nâng cấp into a Great Hall worth +6 Morale instead of +3!To properly prepare the room, we"ll probably need khổng lồ dig out the area above it so that the room can be given a proper ceiling. Mess Halls have a max form size of 64, and that initial Oxylite tends to push us just over the limit. Secondly... We"ll actually want to lớn build our next project right above the Mess Hall anyway. So let"s get digging!The best way to lớn start is by extending our two main ladders upward so that we can start digging out the area above the Printing Pod. If you"ve been on top of your research, you may find that you"ve unlocked the Mess Table during this time, as I have here. Once you do, go ahead and build one per Dupe near to lớn the Printing Pod. Once you vì chưng so, congrats!
*
Make sure to lớn have the room closed off & small enough to lớn ensure the bonus. Only Dupes who eat at a Mess Table will gain the Mess Hall bonus, so make sure there"s room for everyone!
If you"re interested in raising your Morale even higher, research that optional tech. Unlocking Employment allows construction of a Water Cooler, providing a new recreational activity for downtime good for +1 Morale.To fully nâng cấp the Mess Hall into a Great Hall (for an additional +3 bonus) will require either making an artwork (the route I took) or adding a plant that gives a high enough Decor bonus. The latter is probably easier, but they patched the plant "detail" in after I wrote this part.Just in case... Keep an eye out for good Decorator-interest Dupes - they"re great for making high-Decor artworks for these situations. On the other hand, if you can wait a while, I like having my Cook pick up those skills once I"m able to sustain Morale through other means. It provides a good secondary backup activity for a specialization that usually doesn"t have near-100% uptime.
As you may recall, one of the earliest things we did in this guide was to establish a basic, hand-pumped water supply lớn supply the Wash Basin. At this point, you may have noticed that the Basin will eventually need a resupply and that the Outhouse periodically requires quite a significant amount of maintenance every 15 visits. This can take up quite a bit of your Dupes" time, especially as the colony starts lớn grow, but there"s something we can bởi vì to address the issue & make things operate more smoothly. Prepare for your first mega-project: it"s time to địa chỉ cửa hàng plumbing.
No more manual upkeep for the base"s hygiene issues, freeing up Dupe time. In particular, the lengthy process of "cleaning" a Lavatory will be eliminated. Adds +1 to Morale maintenance by upgrading from a Latrine lớn a Washroom (room bonuses)
We start producing infected Polluted Water. Dupes must spend a bit more time on Manual Generators than before. (It"s definitely a net time savings, though!)
The goal
And here"s what some of the plumbing will look lượt thích in motion:
Tech Requirements
Advanced Research (Tier 2) - unlocks the Super-Computer và Tier 3+ research Sanitation (Tier 2) - unlocks the Sink and the Lavatory Improved Plumbing (Tier 3) - unlocks the Liquid Reservoir Distillation (Tier 3) - unlocks the Water Sieve
I suggest unlocking them in this order, as we can progressively utilize each tech as we unlock it.
*
You may have noticed a relatively new, xuất hiện area above the Mess Hall and to the right of the sleeping quarters. This will be the site of two new Washrooms - plumbed bathrooms. As you may have noticed from the "goal" image, the placement above the Mess Hall is indeed intentional. Consider how Dupes tend to lớn act during downtime: Use a bathroom, if available. Time khổng lồ eat! Couldn"t use the bathroom earlier? check again until it"s available. (A bathroom becoming available will interrupt any leisure activities.) Are any recreational activities available?
By placing the Washrooms above the Mess Hall, Dupes will have very little distance lớn travel during downtime. If more Washrooms are needed later, we can simply showroom two more on đứng top of the current ones (so long as we reserve the space).To prevent the spread of germs, we should probably make sure the Dupes move correctly. We can vị this by restricting door access lớn a single direction like so for the left door:
*
Make sure to lớn set the opposite for the right-side door. The key is to lớn always make sure that Dupes must cross paths with a Sink before they leave the Latrine/Washroom area - reference the next image if you need. Once you"ve unlocked Sanitation, you can start construction on the Washrooms themselves, though they won"t be hooked up completely quite yet:
*
To the right, you can see I"ve started adding structure to that top-right area; this in in preparation for new buildings once I unlock Improved Plumbing.And of course, it may help to lớn have a reference for constructing the completed Washroom area:
*
*
Once Advanced Plumbing is unlocked, there"s a lot khổng lồ start building and putting in place; I actually finished unlocking Distillation before everything was ready.Incoming unpolluted Water will come in from above, while the produced Polluted Water is collected in a single pipe & shipped out to the right. Where does the Water come và go from?
Since this section was written, I"ve made a simplified
version of this room with much clearer pipe work here:https://mailinhschool.edu.vn/sharedfiles/filedetails/?id=1359728437Look for "Washroom Sieve Loop." The room has the same dimensions as before, so it"ll still fit.Old version
What follows is for a more complex variant I used before the redesign.You probably noticed that I started digging out two floors above the workshop - this is for the other half of our initial plumbing solution. Make sure not to break any pockets of unusual gases during this build; we haven"t talked about how to lớn handle them yet. I had just enough room khổng lồ avoid doing so here.Now, what are we planning lớn place there?
*
*
This module is why we needed those fancy advanced researches. By dumping the Polluted Water produced by our early Wash Basins into the bottom-right Liquid Pump"s pool, we can kickstart a system for maximum conservation of our Water resources. Managing Water becomes extremely important in the mid-game - especially on other map types - so preserving as much clean Water as possible will be quite useful.Running Polluted Water through a Water Sieve will convert it back to Water, but won"t remove the germs. Despite this, germy Polluted Water is still totally safe (somehow) for use in Sinks - I guess there"s a bar of soap nearby or something.Since the right-hand image"s piping is a bit tangled, it"s probably best lớn see how it works in action. I"ve linked the short video (~15 sec):
This system will keep all hygiene-related germs contained within its system, preventing them from affecting your clean Water supply. Once Water is germy, it"s rather hard lớn make it "un-germy" until much later in the game - & using germy Water in your Liceloaf or in your Water Cooler is a ticket straight khổng lồ all kinds of nasty issues. A bit of prevention goes a long way.
Once everything is ready, mix the Bottle Emptier to receive just Polluted Water. By this point, your Dupes have probably resupplied a Wash Basin, so sweep one of the bottles. That"s enough lớn reach this state:
*
Pay attention when your Dupe delivers that bottle. As soon as he or she is done with the delivery, use the "Move To" command to lớn force them behind a filled sink, as they"ll be quite germy:
*
Note the highlighted button at the bottom-right and use that.This washroom/reclamation loop will generate more Water than it consumes - eventually, 100+ cycles down the line, we"ll need some way to lớn handle the built-up Polluted Water that our Dupes are producing. That said, this does give us plenty of time to advance our base in other ways - ways that may give us better solutions down the line.The Storage Bin in this build should be filled with Sand, as the Sieve consumes it & will regularly need resupplies.
A funny thing - we"ve established plumbing without actually having a traditional clean Water source. Go figure. That said, Advanced Research does consume an awful lot of clean Water over time. While this type of build isn"t necessary on Terra, this will prepare you for the conservation measures needed on other asteroid types.From here, slowly deconstruct the old bathroom, taking care to lớn handle any germs involved.
You may have noted the Cycle count in the last section"s images - we"ve gone from Cycle 4 or 5 up khổng lồ Cycle 14 now. Quite a bit"s happened in that time. First things first, I"ve taken on one extra Dupe:
*
I usually lượt thích to start with Ranching tasks very early in the mid-game guide, and since that"s a Tier 2 skill, it will need a little time lớn train. Secondly, the prerequisite skill helps Farming... So in the meantime, he"ll take over Farming duties from Leira.Now, keep in mind - I"ve had time for three Printing Pod offerings since starting last section, & I"ve only taken one of them. Again, it"s perfectly fine not to lớn take Dupes, and more often than not you should avoid it. I recommend no more than 6 or 7 by the kết thúc of this (early-game) guide.
As technologies can take a while to unlock, I had a few spots of downtime during the previous project. Since we knew of a few wild plants that produced food, I took time to lớn build pathways to them. I"ve also started building tunnels khổng lồ a few sites at the edges of our vision range so that we can see a bit more of the world. Compare the before and after here:
*
It would be good khổng lồ explore what"s below our main ladder, but there"s a lot of Water at its current bottom. Fortunately, there are ways khổng lồ address this.If you check, you can see I"ve already made that pool wider and a little deeper. We"re about khổng lồ use a few solid tiles to lớn "push" the water out of our way, but it needs somewhere to go when we vày so. Just to be safe, make the pool a little wider before continuing.Once done, starting from left to lớn right, then vị trí cao nhất to bottom, build solid Tiles where we currently have Water until we have walled off the tiles immediately lớn the right of the pool"s current ladder. A quick before-and-after:
*
*
From here, we can safely wall off the main pool of Water - and we did this without even needing to lớn build a pump! We won"t always be so lucky, though - we can already see a similar issue with the next pool beneath this one.As for the water on top of the new Tiles, it"s very minimal & can safely be mopped without issue.

Xem thêm: Tải & cài word 2007 cho win 7 chi tiết bằng hình ảnh, download word 2007


To prepare for the next section, my goal is to build a ladder khổng lồ the area below my base; while it"s something that we can technically build anywhere, there are notable advantages khổng lồ placing it in a low area away from our farms and near our wide vertical shaft.As you may recall, the plan is khổng lồ address our base"s nguồn situation, và to vị that we plan to lớn build a Coal Generator setup - this generates significant heat & Carbon Dioxide (CO2). CO2 is the heaviest gas, so placing such a build below everything else will help keep CO2 under control.Taking a look at my available areas, we can see that Water is in our way in a few different spots at the bottom, so the plan is to lớn relocate the parts I don"t want via Pump. Unfortunately, moving it "out of the way" also moves it closer lớn the Cool Steam Vent, và we"d rather not heat up our initial Water, since it strongly stabilizes our base temperature. You might notice that some of the plants closest to lớn the Vent are wilting - they"ve already overheated và can no longer grow properly!So before we proceed, it"s time to build two things: A large Water tank Insulation from that Cool Steam Vent
We"ll get back khổng lồ the nguồn situation after taking care of both these issues.To facilitate this, we"re going to địa chỉ cửa hàng a new research to our priority list: Temperature Modulation
This tech gives us the ability to lớn proactively insulate areas.
While the issue of heat usually isn"t tackled quite so early in a Terra guide, this will come up as early - or even earlier! - for certain other ast